Untitled
30 okt 2014
week 72: 24 t/m 30 oktober

We zijn op 24 oktober bij Agnes, Lisa en Tim op bezoek geweest. Laura heeft even fijn met de pop gespeeld, maar vooral gezellig bij mij op de bank gezeten, gekropen en geklommen.
Op 25 oktober heb ik weer ziek in bed gelegen. Bas en Laura hebben Mark vandaag goed beziggehouden. Na het avondeten hebben Bas en Laura in bad gespeeld.
Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars kwamen op 26 oktober Pluisje weer ophalen. ‘s Middags kwamen ome Piet en tante Willy op bezoek. Laura heeft lekker van haar plakje cake en haar schaaltje chips gesnoept. Sinds ze op de bank kan klimmen, is het continu opletten. Ze gaat steeds staan en laat zich dan achterover vallen, ongeacht of ze dwars op de bank staat (en dus lekker zacht valt) of juist niet en dan op de tegels terecht zou komen als we haar niet op tijd kunnen opvangen...
Op 27 oktober zijn we lekker een frisse neus gaan halen. We moesten naar de apotheek voor Bas en zijn fijn op de fiets geweest.
Op 28 oktober hebben Laura en ik Bas naar de Peuterspeelzaal gebracht. Daarna hebben we samen boodschappen gedaan en even fijn gespeeld. Daar hebben we allebei van genoten. We hebben met de Lego gespeeld en torens gebouwd, die Laura iedere keer met veel plezier weer omgooide. ’s Middags zijn we de eendjes gaan voeren. Laura was erg verdrietig, ze moest heel hard huilen, omdat de eendjes het brood kregen, terwijl ze zelf ook wat wilde. Gelukkig was het brood niet zo oud en was ze stil toen ik haar ook een stukje gaf ;-). We zijn daarna nog een stukje gaan wandelen en toen we bijna thuis waren, pakte Bas Laura’s hand vast en zo hebben ze een heel stuk hand-in-hand “gelopen” (Bas liep naast de kinderwagen waarin Laura zat) ;-). Thuis hebben we nog even geschommeld.
Laura was op 29 oktober niet helemaal in haar hum. Ze heeft ’s ochtends veel gehuild, maar gelukkig niet toen we in de winkel waren. Toen ik de was op ging hangen, kwam Laura helpen. Ze zat op haar knietjes bij de wasmand, pakte er steeds een sokje uit, zei “ah-ah” en dan gaf ze het sokje aan mij ;-). Na het avondeten moest ik weg en heeft Mark Bas en Laura in bad gedaan. Laura heeft alleen maar gehuild…
Op 30 oktober heeft Laura geholpen met het uitladen van de vaatwasser. Ze pakte (gelukkig alleen de plastic) borden en schaaltjes en stak die trots omhoog, totdat ik ze van haar aanpakte. ’s Morgens kwam Ellen om Bas en mij te knippen. Laura moest in de box blijven, vanwege de haren op de grond, en dat heeft ze boven verwachting goed gedaan. Ze heeft erg lief gespeeld, stond af en toe met haar kin op de rand van de box te kijken naar wat er allemaal met mama gebeurde en is ook even lekker languit op haar rug gaan liggen ;-).
Bas gaat ’s middags vaak mee Laura in bed leggen. Hij wil dan altijd haar muziekje aanzetten (of laat dat Koetje doen). Hij gaat haar ook regelmatig weer mee uit bed halen. Soms gaat hij dan alleen even op haar hobbelpaard zitten of geeft een luier aan als ik Laura verschoon, en soms gaat hij haar heel vriendelijk “hallo, Laura, heb je lekker geslapen?” zeggen en aait hij haar over haar bol.
Soms zijn ze dan ook heel lief voor elkaar, maar soms gaat het niet zo soepel. Bas is vaak bang dat Laura aan zijn spulletjes komt (ook soms aan de auto’s die hij ’s morgens parkeert, terwijl hij er de rest van de dag niet meer naar omkijkt) en vaak wil hij ook als hij ergens mee aan het spelen is, toch net wat anders gaan doen als Laura daar toevallig net mee gaat spelen. Vooral als Laura in zijn loopauto wil klimmen, gaat Bas daar gauw naar toe. Soms trekt hij Laura aan de kant en klimt hij er zelf vlug in, maar soms klimt hij ook aan de andere kant van de auto door het raam naar binnen en zit er dan eerder in dan Laura ;-). Bas gaat steeds vaker even met Laura “overleggen”. Dan gaat hij voor haar staan, bukt zich en vraagt: “Laura, wat is er?/wil je …..?” en dan zegt hij zelf ook: “o, oké”. Ze hebben vaak plezier als ze met zijn tweeën achter elkaar aan om de bank heen kruipen, vooral als ze dan ook nog achter het gordijn terechtkomen.
Verder is Laura Bas steeds vaker aan het “klieren”. Ze trekt dan aan zijn sokken of benen en als Bas met de Lego speelt of een puzzel maakt, dan maakt Laura het weer kapot.
Laura loopt steeds vaker en steeds langer. Ze kruipt nog regelmatig als ze ergens snel wil zijn of gewoon omdat ze daar zin in heeft, maar ze sjokt steeds vaker op 2 voetjes rond.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative